Spring naar inhoud

Proces

 

In 2013 is Jan van Ee overgeschakeld naar het vijf fasen gas-verdovingssysteem. Deze manier van verdoven met CO2 is diervriendelijk, omdat de dieren rustig inslapen. Een bijkomend voordeel van deze wijze van verdoven is dat het vlees van uitstekende kwaliteit is.

Plukmachines zorgen dat het verenpakket op een correcte manier wordt verwijderd. In onze panklaar-afdeling worden de organen e.d. verwijderd en vindt keuring door een extern bedrijf plaats.

Na het slachtproces worden de kuikens ruim een uur gekoeld in een koeltunnel (zogenaamde voorkoeling). Al onze producten worden droog gekoeld. Deze unieke manier van koelen, zonder watertoevoeging, heeft een positieve invloed op de smaak en houdbaarheid van de producten. Na het koelproces worden de producten ingepakt in dozen en/of kratten.

Na het inpakken worden de producten opgeslagen in koelcellen, klaar voor aflevering. Al onze pluimveeproducten vinden dagelijks hun weg naar vleesverwerkers, poeliers, markten etc. Indien producten niet direct afgeleverd kunnen worden aan reguliere afnemers, dan worden deze producten binnen één dag opgeslagen in een vrieshuis.